Εγγύηση Καλύτερης Τιμής
Σμιλεμένη με μία σπάνια ηφαιστειακή γοητεία και την μεθυστική αλμύρα του Αιγαίου να την συνοδεύει σε κάθε της γωνιά, η Μήλος είναι ένα πανέμορφο κυκλαδίτικο νησί, που υποδέχεται τον επισκέπτη σ’ ένα σκηνικό γνήσιων απολαύσεων και αέναης τουριστικής κίνησης.

Τοποθεσία

Ως τόπος του ξακουστού αγάλματος της Αφροδίτης, η Μήλος έχει να επιδείξει αμέτρητους θησαυρούς και προσφέρει εικόνες αυθεντικής νησιωτικής ομορφιάς σε συνδυασμό με τον ιδιαίτερο γεωλογικό και μεταλλευτικό της πλούτο. Τον πλούτο αυτό μπορείτε να θαυμάσετε στα Θειωρυχεία που θα βρείτε στην ανατολική πλευρά του νησιού, τα οποία μοιάζουν ανέγγιχτα από τον χρόνο. Χαζέψτε τους κίτρινους χρωματισμούς που «γεννά» στα νερά της το θείο και μαγευτείτε από την μοναδικότητα του τοπίου.

Η Μήλος προσφέρει πρόσφορο έδαφος για ατελείωτες εξορμήσεις σε όμορφες διαδρομές, σε αξιοθέατα και αμμουδιές. Μια βόλτα από το γραφικό Ενετικό κάστρο στην πρωτεύουσα του νησιού, την Πλάκα, θα σας μυήσει στην γοητεία περασμένων εποχών και θα σας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσετε την καστροπολιτεία και τις εκκλησίες της περιοχής, την Παναγιά Σκινιώτισσα και την Παναγιά τη Θαλασσίτρα. Οι επιβλητικές κατακόμβες και το Αρχαίο Θέατρο αποτελούν δυο από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Μήλου, που αξίζει να επισκεφθείτε όσο βρίσκεστε εδώ, ενώ το Άγαλμα της Αφροδίτης κατακλύζει με την μοναδική του αύρα το νησί. Παρότι το άγαλμα βρέθηκε στη Μήλο το 1820, σήμερα εκτίθεται στο μουσείο του Λούβρου και στο αρχαιολογικό μουσείο της Πλάκας βρίσκεται το αντίγραφό του. Λίγο πριν φτάσετε στα Πολλώνια, κάντε μία στάση στον αρχαίο οικισμό της Φυλακωπής και θαυμάστε το κυκλώπειο τείχος, που σώζεται μέχρι σήμερα. Ερχόμενοι στο χωριό των Πολλωνίων στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού, θα μαγευτείτε από το τοπίο που δημιουργεί ο κολπίσκος που το περιβάλλει και τα χρώματα των καϊκιών στο λιμανάκι που αντικατοπτρίζονται πάνω στα ατάραχα νερά.

Ανάμεσα στις τόσες ομορφιές της, η Μήλος μπορεί να καυχιέται για τις παραλίες της, με λευκόχρυσες και βοτσαλωτές αμμουδιές να εναλλάσσονται αρμονικά, δημιουργώντας ένα μαγευτικό σκηνικό με σπάνια ηφαιστειακή όψη και κρυστάλλινα νερά.

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακίνικο
Το δημοφιλές Σαρακίνικο θα σας κόψει την ανάσα με την σεληνιακή του ομορφιά και την πρωτόγνωρη σύζευξη θάλασσας και κατάλευκων ηφαιστειογενών βράχων, από την οποία δημιουργούνται μικρές και μεγάλες σπηλιές. Βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού και λέγεται ότι υπήρξε ορμητήριο πειρατών. Η αμμουδερή παραλία του δεν είναι οργανωμένη.

Παπάφραγκας
Η παραλία του Παπάφραγκα βρίσκεται δίπλα στα ερείπια της αρχαίας πόλης της Φυλακωπής και έχει στα σπλάχνα της γραφικές σπηλιές και κολπίσκους με γαλαζοπράσινα νερά, όπου μπορείτε να αφεθείτε σε μία αίσθηση απόλυτης ευφορίας που δένει αρμονικά με το άγριο φυσικό τοπίο. Το σημείο περιβάλλεται από βράχια και προσφέρει εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς.

Κίμωλος
Κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στην Μήλο, μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε την γειτονική Κίμωλο, που μοιάζει μ’ ένα μικρό στολίδι στην καρδιά του Αιγαίου. Το μεσαιωνικό της κάστρο, τα γραφικά ψαροχώρια, τα ξακουστά ιαματικά της λουτρά και το γεωλογικό μνημείο Σκιάδι είναι μερικά μόνο από τα μυστικά της, που περιμένουν να τα ανακαλύψετε!

Πολύαιγος
Ένα μόλις μίλι μακριά από την όμορφη Κίμωλο βρίσκεται η Πολύαιγος, ακόμα ένα ειδυλλιακό μέρος που αξίζει να εξερευνήσετε. Η άγρια ομορφιά της, τα μαγευτικά τοπία και οι δαντελωτές ακτές της είναι τα στοιχεία που δίνουν στην Πολύαιγο ξεχωριστό χρώμα και προσελκύουν πλήθος επισκεπτών κάθε χρόνο.

Εγγύηση Καλύτερης Τιμής

Κράτηση